Vrijwilligerspagina 2024

Wat een geweldige scheiding!!

Nou heb ik vanmorgen toch iets hééél belangrijks vergeten. Notrmaal gesproken zijn we in alles van de verbinding, behalve op één ding. Je hebt ons regelmatig horen ‘zeuren’ over afval scheiden en volume beperken. Het is echt niet te geloven, zo’n 3000 mensen die een...

Regen, zonneschijn of de hemel bestormen, hoe staat het er mee.

Regen, zonneschijn of de hemel bestormen, hoe staat het er mee. Misschien hebben jullie ook wel enigszins bezorgd gekeken naar de weersvoorspellingen en wat we dan gaan doen met het PaasOntbijt. Ik kan jullie in elk geval melden dat we een plan B hebben dat we waar...

Groepsindeling en meer info

Hallo allemaal, We hadden maandagavond een hele leuke en goede voorbereidingsavond met een flink deel van de vrijwilligers. Inmiddels hebben we de lijsten met vrijwilligers ingedeeld aan de tafels. Via deze link kom je op de vrijwilligerspagina. Daar vind je behalve...

Draaiboek en informatie vrijwilligers

Hallo allemaal Hier is dan het draaiboek van het PaasOntbijt. Wat geweldig dat je meedoet. Dit jaar hebben we tot nu toe maar liefst 200 vrijwilligers uit bijna 20 verschillende kerken. We hebben er eigenlijk 250 nodig, maar we zijn al een heel eind! Al deze...
Wat een geweldige scheiding!!

Wat een geweldige scheiding!!

Nou heb ik vanmorgen toch iets hééél belangrijks vergeten.

Notrmaal gesproken zijn we in alles van de verbinding, behalve op één ding. Je hebt ons regelmatig horen ‘zeuren’ over afval scheiden en volume beperken. Het is echt niet te geloven, zo’n 3000 mensen die een ontbijtje hebben gegeten en  het aantal restafvalzakken voor dit jaar is uitgekomen op

TWEE!!!!

Het aantal plastic en kartonafval is gekomen op ELF!! Waarvan de meesten nog bekers zijn. Volgend jaar gaan we mensen vragen zelf hun beker mee te nemen, maar jongens, dit is toch echt fantastisch!

Daarnaast hadden we een halve groene kliko aan GFT afval en nog een paar plastic kratten aan koffieprut die we hopen nog kwijt te kunnen als tuinmest. Dus als je nog wat nodig hebt, kom gerust halen met je eigen emmertje bij Samma.

We zijn er echt, maar dan ook echt hééééél erg trots op dat dit zo kon. Dankzij jullie en ook dankzij de kanjers op de foto, die met geduld en doorzettingsvermogen alles hebben nagekeken.

dit moest ik nog even kwijt!!

Regen, zonneschijn of de hemel bestormen, hoe staat het er mee.

Regen, zonneschijn of de hemel bestormen, hoe staat het er mee.

Regen, zonneschijn of de hemel bestormen, hoe staat het er mee.

Misschien hebben jullie ook wel enigszins bezorgd gekeken naar de weersvoorspellingen en wat we dan gaan doen met het PaasOntbijt. Ik kan jullie in elk geval melden dat we een plan B hebben dat we waar nodig verder gaan uitwerken. Dus het komt goed! Maar als je nog bidden kan of de hemel wilt bestormen, ga gerust je gang. We hebben er hoedanook vertrouwen in dat het goed gaat komen!

Verhalenvertellers zaterdag om 10 uur in de Morgenstond, Lage Gouwe 204. Dus niet om 9:30 uur maar om 10 uur! Hartelijk welkom

Hard gewerkt

Vandaag is er heel hard gewerkt door een stevige groep mensen. Twee lege panden zijn schoon en geheel ingericht voor alle groepen. Vanmorgen vroeg waren we op pad voor de plantjes en eind van de dag voor de kazen! Echt supertof wat we allemaal hebben gekregen! Dankbaar en blij.

Media en TV ploegen.
Ook dit jaar krijgen we weer veel media aandacht. Vanmorgen stond er een hele pagina in het AD. Echt super gedaan. Later werden we gebeld door Hart van Nederland. Evenals vorig jaar komen zij ook nu weer reportage maken. Daarnaast is de NPO er, TV West en RTV Gouwestad/Krimpenerwaard. Wat fantastisch dat dit allemaal mag en kan gebeuren.

We wensen jullie allemaal hele mooie en gezegende Paasdagen toe en tot maandag.

Hans de Bruijn
Karin van Gemeren
Amber Groenewegen
Irene Klein Haneveld

Groepsindeling en meer info

Hallo allemaal,
We hadden maandagavond een hele leuke en goede voorbereidingsavond met een flink deel van de vrijwilligers.
Inmiddels hebben we de lijsten met vrijwilligers ingedeeld aan de tafels.

Via deze link kom je op de vrijwilligerspagina.

Daar vind je behalve een link naar het draaiboek ook een link naar het groepsindelingsdocument en een alfabetische namenlijst met er achter je tafelrijnummer.  Verder staat er ook de tekening op van de markt met de tafelrijnummers er bij.

Zorg dat je maandag zelf weet waar je ingedeeld bent, zodat we geen 250 vragen tegelijk 😉

Hier vast de indeling per kerk in de rijen:

kerk rij coördnator spullen in pand
GODCentre 1 en 2 Karin de Leur markt 46 (naast AH)
Sint Jan 3,4 en 5 Karin de Leur markt 46 (naast AH)
VEG 6 Ruud de Leur markt 46 (naast AH)
Ontmoetingskerk 7 en 8 Ruud de Leur markt 46 (naast AH)
ICF/ICU 9 Ruud de Leur markt 46 (naast AH)
Parousia 10,11 en 12 Ruud de Leur markt 46 (naast AH)
PGM 13,14 en 15 Elzeline vd Neut markt 46 (naast AH)
Oostpoort 16,17,18,19 en 20 Jeanine Schmale markt 17
Veste 21 en 22 Piet Smit markt 17
NGK en Westerkerk 23 Piet Smit markt 17
Anders, diversen 24 Piet Smit markt 17
Pauluskerk 25 Piet Smit markt 17
RK 26 Piet Smit markt 17
Rafael 27 Piet Smit markt 17
anderen loungeplek Elzeline vd Neut markt 46

FLASHMOB! TOP SECRET!!

De flashmob start direct na 10 uur als het klokkenspel van het Stadhuis is afgelopen. Hier een linkje naar een opname van de koorrepetitie in de Gouwekerk. Luister hem vooral vooraf even af. Het gaat niet om de kwaliteit, maar om hoe het lied opgebouwd gaat worden. Zodra het klappen begint mogen jullie allemaal meezingen. Let ook even op de laatste vertragende zinnen.
Mocht je de tekst niet kennen, die is vrij eenvoudig en de zinnen staan hier onder.

Oh Happy day,
When Jesus Washed
He washed my sins away
He Taught me how to watch, fight and pray
And live rejoicing every day

Verhalenvertellers generale repetitie
Zaterdagmorgen om 9:30 uur is de generale repetitie van de verhalenvertellers. Er zijn 10 verhalen en 23 vertellers die hard geoefend hebben. Zaterdag is de generale repetitie en het zou fijn zijn als ze wat publiek hebben om te oefenen.

Dat was hem weer voor nu. Ik raad je aan om ook je draaiboek goed door te lezen.
We hebben er onwijs zin in en zijn heel dankbaar dat we dit samen mogen doen.

Draaiboek en informatie vrijwilligers

Draaiboek en informatie vrijwilligers

Hallo allemaal

Hier is dan het draaiboek van het PaasOntbijt. Wat geweldig dat je meedoet. Dit jaar hebben we tot nu toe maar liefst 200 vrijwilligers uit bijna 20 verschillende kerken. We hebben er eigenlijk 250 nodig, maar we zijn al een heel eind! Al deze vrijwilligers  hebben we nodig om voor 2500 (!) mensen de tafels te dekken en te (be)dienen.

Het draaiboek vind je dit keer niet in een bijlage, maar in een afgeschermde pagina op de website.

Dit is de link naar het draaiboek

Het draaiboek voor het PaasOntbijt is weer vol informatie. Als je al eerder hebt meegewerkt hoop ik dat je hem toch weer even goed doorleest, want er veranderen altijd weer praktische zaken. Als je voor het eerst mee doet, raad ik je aan het zo goed mogelijk door te lezen. Dat voorkomt onduidelijkheden op de dag zelf. Lees vooral ook de TOP SECRET pagina in het draaiboek. Niet verder vertellen, maar het wordt echt een superleuke Verrassing! de hele ochtend.

Voor alle vrijwilligers hebben we een vrijwilligersavond op:

Maandagavond 25 maart om 19:45 uur in het prachtige gebouw van de Cheese Experience in de Kazernestraat.

Het zou fijn zijn als jullie daar zoveel mogelijk aanwezig konden zijn. Hoe meer mensen, hoe soepeler het tweede paasdag verloopt.

Groepsindeling

Jullie zijn verdeeld over 27 groepen, de uiteindelijke indeling volgt later.

nog andere vrijwilligers nodig

Naast het ‘gewone’ werk in de groepen, zoeken we nog mensen die willen helpen, bijvoorbeeld tussen 15 en 16 uur tweede paasdag bij het inladen van de vrachtwagens.

Kleding

Alles begint die dag in de ZWART/WIT stijl. Maakt niet uit wat, als je maar zoveel mogelijk in het zwart wit bent! Denk bijvoorbeeld ook aan (hoge) hoed of pet. Lees de Top Secret pagina hoe we hier uiteindelijk kleur aan toevoegen.

folders verspreiden.

We hebben nog folders en posters liggen. Heb je nog zin, breng ze huis aan huis in je straat, op je werk, op school of waar dan ook. Alles beter dan ongebruikt in de vuilnisbak.

Wil je verder bijblijven van wat er allemaal gebeurt kijk op onze instagram of facebookpagina paasontbijtgouda of onze speciale website: www.paasontbijtgouda.nl

Tenslotte

Verrassing!

Het thema is dit jaar Verrassing! Dat is omdat het 1 april is, maar nog meer omdat de opstanding van Jezus zeker een enorme verrassing was en is! Dat verhaal willen we dit keer op een verrassende manier aan alle kanten vertellen.

We kunnen alleen maar zeggen dat we super dankbaar zijn. Dankbaar dat we dit weer mogen organiseren en dankbaar dat jullie meehelpen. En vooral alle dank aan onze Lieve Heer!

We zien jullie snel!

Irene Klein Haneveld, Hans de Bruijn, Karin van Gemeren, Amber Groenewegen