Meehelpen met het PaasOntbijt?

JA GRAAG!

We hebben veel, heel veel vrijwilligers nodig!

Dit prachtige PaasOntbijt kan allemaal niet georganiseerd worden zonder de hulp van heel veel vrijwilligers. Doe zelf mee, met je jeugdgroep, je kring, je familie, je vrienden, je clubgenoten en iedereen die maar wil. Voor deze ochtend op 10 april 2023 (tweede paasdag) zijn er minstens 200 vrijwilligers nodig, om de zaken soepel te laten verlopen. Ook voor deze keer zou het mooi zijn als er uit allerlei kerken meerdere vrijwilligers komen om de tafels te bedienen. We werken in 20 groepen van 10 personen, waarbij elke groep 100 mensen gaan verwennen met het heerlijke ontbijt. Voor de slimme rekenaar: ja, we schalen op! Vanwege de geweldige opkomst vorig jaar hebben we visie voor meer gasten en gaan we voor 2000 mensen de tafels dekken, met de mogelijkheid voor gasten om ook nog aan te sluiten op picknickplekken en langs de boomranden op de markt.

Hoe ziet de ochtend er uit?  

Je begint ’s morgens vroeg met opbouwen en aankleden van de tafels. We zorgen ervoor dat alles klaar staat om 10.00 uur, want dan beginnen de eerste gasten al te komen om een plekje te zoeken. Als gastheer /-vrouw ben je dan op het marktplein aanwezig om de gasten wegwijs te maken en te helpen waar nodig. Het ontbijt wordt om 10.30 uur officieel plenair geopend, waarna het ontbijt wordt geserveerd. Tijdens het eten van het ontbijt zullen verhalenvertellers langs de tafels gaan om de gasten het verhaal te vertellen, wat aansluit op het verhaal en het filmpje bij de plenaire opening. We zoeken hier minimaal 15 mensen voor, die de verhalen willen vertellen. Let op: het verhaal is voor iedereen hetzelfde en zal worden aangeleverd. Het doel is om de mensen aan de tafels met elkaar in gesprek te laten gaan en niet om te evangeliseren. Doe je mee? Geef je dan zo snel mogelijk op, liefst met je kerk of club, zodat je met elkaar een team kunt vormen. Het mooiste is het, als een team bestaat uit 10 personen, maar als dat niet lukt: geef je dan ook op, want dan vullen we het team aan met andere vrijwilligers. En andersom: Heb je niet zo’n team: geef je dan ook op! We zullen je dan indelen in een team wat nog niet helemaal compleet is.

Welke hulp is er nodig? Vooraf:

  • In Samma helpen met het voorbereiden van van alles (loop eens binnen en vraag na wat dat dan is)
  • Op zaterdagavond voor Pasen spullen verhuizen naar de markt

Op 10 april:

  • Teams van 10 personen voor het klaarmaken, bedienen aan de tafels en weer opruimen
  • Individuele helpers om de teams aan te vullen
  • Verhalenvertellers
  • Koffie- en theezetters

Voor de organisatie is het heel fijn, als je tegelijk een heel team opgeeft, graag met naam, mailadres en telefoon erbij vermeld. Als je je individueel opgeeft: natuurlijk met dezelfde gegevens’. We gaan er met elkaar een geweldig feest van maken! Heb je ook al zin?

Je kunt je team opgeven of je vraag stellen op info@paasontbijtgouda.nl

of bel of whatsapp met Irene 06-21885351, of Karin 06-11731291 of Hans de Bruijn: 0622843212  

Het organisatiecomité: Irene Klein Haneveld, Hans de Bruijn, Karin van Gemeren

Help je weer mee?

Er wordt hard gewerkt aan het PaasOntbijt door Karin, Hans en mij. Dit jaar verdubbelen we het aantal zitplaatsen naar 2000 (!).

Dat betekent wel dat we nog veel meer vrijwilligers nodig hebben. Daarom maar snel nog even een mailtje naar jullie met de vrasa of je dit jaar ook weer van de partij bent. Mocht je het nog niet gedaan hebben wil je dan zo snel mogelijk doorgeven of je dit jaar weer wil meehelpen? Dat kan via het mailadres info@paasontbijtgouda.nl . Wil je behalve je naam ook doorgeven bij welke kerk je hoort, als dat tenminste van toepassing is. We denken niet graag in hokjes, maar in dit geval is het makkelijk voor het overzicht om mensen in te delen in groepen die elkaar kennen.

Heet wordt weer een superleuk paasontbijt met als thema ‘Het Groene Hart’ dus ga maar vast op zoek naar groene kleding! De muziek is dit jaar van Het Leger des Heils en Ds. David van Veen daagt iedereen uit om elkaar in de ogen te kijken!

Verhalenvertellers gezocht!

Net als vorig jaar zoeken we weer verhalenvertellers die aan de tafels in slechts een paar minuten een verhaal willen vertellen. Wie durft! Meld je dan ook aan bij info@paasontbijtgouda.nl

De ‘Groene Hart Markt’

Iets anders is de Groene Hart markt. Vorig jaar hadden we de Geef Gouda Door markt met goede doelen en die werd heel erg goed bezocht. Dat willen we dit jaar graag weer herhalen. Deze keer is nog meer iedereen welkom die zich inzet voor een goed doel. Voorbeelden van zulke Gouwenaars en projecten zijn alle soorten maatschappelijke, sociale, groene, duurzame projecten in Gouda, de regio en in de hele wereld.

Het kan en mag van alles zijn. En hoeft niet gebonden aan kerk, religie of politiek. Als er maar Gouwenaars actief bij betrokken zijn mogen ze zich presenteren. Het mag een initiatief van 1 persoon zijn, maar ook een grotere organisatie. Dit jaar zijn ‘groene’ projecten ook meer dan welkom!

Ben je, of ken je iemand die hier aan aan mee zou willen doen, neem dan contact op met: info@paasontbijtgouda.nl

Help je mee met de PR.

We hebben jullie allemaal nodig om het paasontbijt te promoten zodat er daadwerkelijk 2x zoveel tafels vol komen te zitten. Dat kan door de website te promoten www.paasontbijtgouda.nl Er is ook een facebookpagina van PaasOntbijt Gouda. Zou fijn zijn als je die leuk vindt en je vrienden er voor uitnodigt.

We horen  graag van jullie.

Karin, Hans en Irene