2023 PaasOntbijt in Gouda en “Het Groene Hart”

2023 Het Groene Hart

PaasOntbijt 2023 stond in het teken van Het Groene Hart. De streek, groen denken, maar vooral je hart op groen zetten, ofwel open naar de ander!

 

Kijk hieronder naar de prachtige foto’s van Oscar Limahelu of kijk op de BLOG van Theo Krins:

 

 

Ruim 200 vrijwilligerss bij het PaasOntbijt

Ruim 200 vrijwilligers zorgen er voor dat Gouda mag genieten van het PaasOntbijt op Tweede Paasdag, maandag 10 april.  Een jaarlijkse traditie op het marktplein van Gouda, voor iedereen en helemaal gratis toegankelijk. Dit jaar is het aantal tafels verdubbeld naar 2000 zitplaatsen en nog een groene picknickplek. De lange tafels worden gezellig gedekt met placemats, voldoende eitjes, broodjes, koffie en meer en aangevuld door de altijd vrolijke bediening.  Die vrijwilligers zijn afkomstig uit meer dan 20 verschillende kerken uit Gouda. Dat is op zich al heel uniek en nog nooit eerder voorgekomen in Gouda. Gasten hoeven overigens niet bang te zijn dat ze iets wordt aangesmeerd, ze laten je rustig je broodje smeren, aldus de organisatie. Zo uniek als de veelkleurigheid van de vrijwilligers is, zo hopen de organisatoren ook dat de gasten zijn. Want wie je ook bent, wat je ook doet, rijk, arm, vluchteling. toerist, dik, dun, alle kleuren, maten, opvattingen, karakters en leeftijden zijn welkom! Het allerbelangrijkste van het Paasontbijt is dat Gouwenaars elkaar ontmoeten en letterlijk zien zitten. Ds. David van Veen is dit jaar gevraagd om dat nog meer te benadrukken..

 

Dit jaar is het thema “Het Groene Hart”, wat op diverse manieren tot uiting zal komen. Het Groene Hart van Holland, is natuurlijk de streek waar Gouda het middelpunt van is. Kaas, boeren, gras en mensen uit het Groene Hart, het zal er allemaal zijn. “Groen denken” verantwoord omgaan met milieu en de wereld om ons heen. Als laatste en misschien voor het PaasOntbijt wel het allerbelangrijkste is je hart op groen zetten. Elkaar, hoe verschillend ook, durven zien.

 

Naast de gedekte tafels voor het ontbijt is er ook een kleine  “goede doelen markt”. Een heel divers aantal kramen, gevuld met materialen die te maken hebben met Gouda, producten Het Groene Hart en goede doelen waar Gouwenaars bij betrokken zijn in binnen en buitenland.

Het is zeker de moeite waard om deze marktkramen voor of na het ontbijt te bezoeken. De markt begint zo rond 10.00 uur.

 

Om 10.30 uur is de start van het ontbijt. Burgemeester Pieter Verhoeve, het Gouds kindercollege en ds. David van Veen van PKN gemeente de Veste, zijn bij de opening.

Het muziekkorps van het Leger de Heils zal  het ontbijt muzikaal omlijsten. Kortom: het wordt een feest voor iedereen!

 

De organisatie is in handen van een team van Bijbelshop Samma, met medewerking van vrijwilligers uit kerken en andere organisaties in Gouda.

Het PaasOntbijt wordt mede mogelijk gemaakt door de GoudApot, SBG, kerken en meerdere bedrijven en organisaties.

Meer informatie: www.paasontbijtgouda.nl email: info@paasontbijtgouda.nl

 

 

Podcast over het PaasOntbijt

“Nu zien we eens wat er achter de schermen allemaal bij komt kijken”

Er is nu een podcast gemaakt met het organisatieteam van het PaasOntbijt.

De podcast zit in de serie van de SammaMamma podcast die er sinds enige tijd gemaakt wordt met Irene Klein Haneveld en Junus Manuputtij. Verhalen over meer dan 50 jaar Samma en alles wat daarin voorbij is gekomen, met steeds weer nieuwe gasten.

Tijdens deze vijfde aflevering van de SammaMamma Podcast staan we stil bij het Goudse Paasontbijt wat sinds 2016 elk jaar op tweede paasdag wordt georganiseerd op de markt van Gouda en waar Irene een grondlegger van is. Als gasten hebben we Karin van Gemeren en Hans de Bruijn die sinds dit jaar mee mogen draaien in de organisatie. We kijken terug naar hoe het idee vele jaren geleden al is ontstaan, wat er in de voorgaande edities voorbij is gekomen maar ook wat dit jaar op het programma staat. Verder heeft Irene weer een mooi product die nu te verkrijgen is in Bijbelshop Samma en kijken we samen vooruit wat de komende tijd in Gouda te doen is.

Kijk voor meer afleveringen op de site www.sammamamma.nl

 

PaasOntbijt 2023 verdubbelt aantal zitplaatsen

Persbericht

PaasOntbijt op de markt verdubbelt aantal zitplaatsen.

Het traditionele paasontbijt vindt ook dit jaar weer plaats op 2e Paasdag 10 April op de markt in Gouda. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, iedereen mag gratis aanschuiven.

Vanwege de grote belangstelling voorgaande jaren heeft de organisatie besloten om het aantal zitplaatsen te verdubbelen. Er wordt nu voor meer dan 2000 mensen gedekt en daarnaast zijn er ook nog picknickplaatsen.

Thema voor dit jaar is Het Groene Hart. Dat zegt in de eerste plaats wat over de streek en het feit dat ook de regio welkom is. Maar het zegt ook iets over groen denken en zelfs iets over je hart op groen zetten en elkaar zien. Want dat is en blijft het doel van het paasontbijt. Elkaar ontmoeten, van de burgemeester tot de dakloze, alle kleuren, maten, opvattingen, achtergronden, klein of groot, de organisatie ziet ze graag terug bij het paasontbijt.

Er is muziek van o.a. het Leger des Heils, er zijn verhalenvertellers, maar het allerbelangrijkste is dat we elkaar letterlijk zien zitten en het hart op groen zetten. Er wordt gewerkt aan een knusse streek- en goede-doelenmarkt.

Het is dit jaar de 8e editie van het paasontbijt. Vorig jaar werd Gouda en het paasontbijt uitgeroepen tot één van de 25 meest aantrekkelijke plekken wereldwijd om te bezoeken. Een geweldig compliment voor de organisatie. Natuurlijk zijn alle toeristen welkom, maar men ziet vooral de Gouwenaar en bezoekers uit het Groene Hart bij het Paasontbijt.

De organisatie is in handen van stichting Samma, met medewerking van vrijwilligersteams uit kerken en andere organisaties in Gouda.

De sponsors om dit allemaal te bekostigen zijn de samenwerkende winkeliers (SBG), de GoudApot, diverse kerken en individuele sponsors.

Het paasontbijt begint om 10:30 uur op maandag 10 April (Tweede Paasdag) op de markt in Gouda. Iedereen is welkom, aanmelden hoeft niet.

Meer informatie:

Website:  www.paasontbijtgouda.nl

facebook: paasontbijtgouda

email: info@paasontbijtgouda.nl

tel. 0182 523672