Meehelpen met het PaasOntbijt?

JA GRAAG!

We hebben veel, heel veel vrijwilligers nodig!

Dit prachtige PaasOntbijt kan allemaal niet georganiseerd worden zonder de hulp van heel veel vrijwilligers. Doe zelf mee, met je jeugdgroep, je kring, je familie, je vrienden, je clubgenoten en iedereen die maar wil. Voor deze ochtend op 1 april 2024 (tweede paasdag) zijn er minstens 250 vrijwilligers nodig, om de zaken soepel te laten verlopen. Ook voor deze keer zou het mooi zijn als er uit allerlei kerken meerdere vrijwilligers komen om de tafels te bedienen. We werken in 25 groepen van 10 personen, waarbij elke groep 100 mensen gaan verwennen met het heerlijke ontbijt. Voor de slimme rekenaar: ja, we schalen op! Vanwege de geweldige opkomst vorig jaar hebben we visie voor meer gasten en gaan we voor 2000 mensen de tafels dekken, met de mogelijkheid voor gasten om ook nog aan te sluiten op picknickplekken en langs de boomranden op de markt.

Hoe ziet de ochtend er uit?  

Je begint ’s morgens vroeg met opbouwen en aankleden van de tafels. We zorgen ervoor dat alles klaar staat om 9.30 uur, want dan beginnen de eerste gasten al te komen om een plekje te zoeken. Als gastheer /-vrouw ben je dan op het marktplein aanwezig om de gasten wegwijs te maken en te helpen waar nodig. Het ontbijt wordt om 10.00 uur officieel plenair geopend, waarna het ontbijt wordt geserveerd. Tijdens het eten van het ontbijt zullen verhalenvertellers langs de tafels gaan om de gasten het verhaal te vertellen, wat aansluit op het verhaal en het filmpje bij de plenaire opening.  Doe je mee? Geef je dan zo snel mogelijk op, liefst met je kerk of club, zodat je met elkaar een team kunt vormen. Het mooiste is het, als een team bestaat uit 10 personen, maar als dat niet lukt: geef je dan ook op, want dan vullen we het team aan met andere vrijwilligers. En andersom: Heb je niet zo’n team: geef je dan ook op! We zullen je dan indelen in een team wat nog niet helemaal compleet is.

Welke hulp is er nodig? Vooraf:

  • In Samma helpen met het voorbereiden van van alles (loop eens binnen en vraag na wat dat dan is)
  • Op zaterdag voor Pasen spullen verhuizen naar de markt

Op 1 april:

  • Teams van 10 personen voor het klaarmaken, bedienen aan de tafels en weer opruimen
  • Individuele helpers om de teams aan te vullen
  • Verhalenvertellers
  • Koffie- en theezetters

Voor de organisatie is het heel fijn, als je tegelijk een heel team opgeeft, graag met naam, mailadres en telefoon erbij vermeld. Opgeven kan via de linkknop hieronder: Als je je individueel opgeeft: natuurlijk met dezelfde gegevens’. We gaan er met elkaar een geweldig feest van maken! Heb je ook al zin?

 

Je kunt je team opgeven of je vraag stellen op info@paasontbijtgouda.nl

of bel of whatsapp met Irene 06-21885351, of Karin 06-11731291 of Hans de Bruijn: 0622843212  

Het organisatiecomité: Irene Klein Haneveld, Hans de Bruijn, Karin van Gemeren