Nakletsen over het PaasOntbijt

Was jij erbij op 1 april? We zijn erg benieuwd of jij je ook hebt laten verrassen en horen graag alle verhalen! Daarom is iedereen welkom op zaterdag 6 april vanaf 10.00 uur bij Samma, Turfmarkt 18. Lekker theeleuten (of koffieleuten) en nakletsen over het Paasontbijt. Neem gerust ook iets lekkers mee voor bij de thee!
We horen de verhalen zo graag, om bemoedigd en geïnspireerd te worden en standvastig te blijven in de activiteiten die we doen. Dus vertel ons asjeblieft alle mooie, ontroerende, gekke en bijzondere verhalen. We kunnen dan ook foto’s en filmpjes verder bekijken.
Je mag je eigen mok meenemen, maarrr op deze dag hebben we ook een leuke actie bij alle mokken & bekers in de winkel. Er is altijd een reden om een nieuwe te kopen! #10.000redenen

Mooie pagina in het AD

Het AD maakte een hele pagina over het PaasOntbijt . Zag er prachtig uit!

Mevrouwkleinhaneveld kan niet wachten tot het PaasOntbijt begint

Dankzij Bij Abram Bedrijfsmakelaardij hebben we deze dagen weer de beschikking over twee nu nog leegstaande winkelpanden voor het PaasOntbijt. Fijn voor Gouda krijgen ze allebei binnenkort weer een nieuwe bestemming. De hond, Mevrouwkleinhaneveld, mocht vandaag weer eens mee naar de binnenstad waar ze jarenlang gewoond heeft. Zij mocht het eerste lege pand inspecteren en dat deed ze grondig, van buiten en van binnen. En ze was er duidelijk zeer tevreden mee. Zeker nadat de ramen van binnen en van buiten gezeemd waren en de vloer geheel en al was aangeveegd. Toen de posters van het PaasOntbijt er uiterst creatief waren opgeplakt door Karin en Irene, wilde ze niet meer weg. Maar Mevrouwtje moet net als jullie allemaal nog een paar nachtjes slapen voordat het feest kan beginnen!
1

Gouda, 14 maart 2024 PERSBERICHT.

 Een PaasOntbijt vol Verrassingen voor heel Gouda.

Een Paasontbijt voor een paar duizend mensen gratis op de markt van Gouda op 1 april? Dat zou zomaar een grap kunnen zijn. Maar sinds 2016 is heel Gouda welkom op Tweede bij het jaarlijkse PaasOntbijt op de markt. Dit jaar valt Tweede Paasdag op 1 april.  Daarom besloten de altijd creatieve organisatoren van het PaasOntbijt om dit keer te gaan voor het thema ‘Verrassing!”. Op allerlei manieren zullen tijdens het ontbijt de grapjes en verrassingen voorbijkomen. Maar de allerbelangrijkste verrassing blijft nog altijd dat wie je ook bent, wat je ook doet, rijk, arm, vluchteling, toerist, dik, dun, alle kleuren, maten, opvattingen, karakters en leeftijden zijn welkom! Het doel van het Paasontbijt is dat Gouwenaars elkaar ontmoeten en letterlijk zien zitten, elkaar ontmoeten en verbinding met elkaar zoeken. Iedereen is hartelijk welkom om samen met duizenden anderen aan te schuiven en je te laten verrassen.

Een paar kleine verrassingen wil de organisatie wel kwijt. Zo zijn er ook dit jaar weer zo’n 250 vrijwilligers uit allerlei kerken en politiek die zorgen dat alles klaar staat en de gasten bedienen. Er is natuurlijk ook muziek, maar hoe of wat blijft een verrassing.

Dominee Maarten van ‘Een Huis Vol’

Bij elk PaasOntbijt hoort een dominee die in een paar minuten iets vertelt over Pasen. De dominee komt steeds uit een andere kerk en dit keer is het ook nog eens een ‘bekende Nederlander’. Dominee Maarten Blom van de ICF (International Christian Fellowship) is dit jaar degene die het PaasOntbijt mag inleiden. Hij is bekend van het programma ‘Een Huis Vol’. Met hun 8 kinderen vormen zij een gezellig chaotische familie. Eén van de acht heeft een hele verrassende plek in dit gezin. Wat dat met Pasen te maken heeft zal Maarten die ochtend vertellen.

Verhalenvertellers.

Tijdens het ontbijt lopen er verhalenvertellers langs de tafels. Ze toveren een verrassend mooi en kort verhaal uit hun hoge hoed, om daarna weer verder te gaan en op een andere plek hun verhaal kwijt te kunnen. De verhalenvertellers zijn de weken door regisseur Peter Meijer van het Zwaanstheater gecoacht. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Innovatie Cultuurfonds vaan de Gemeente Gouda.

Gratis en aanmelden niet nodig

Aanmelden voor het PaasOntbijt Gouda is niet nodig en helemaal gratis voor de bezoekers. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de GoudApot, de SBG, de kerken in Gouda en vele andere sponsors. Het PaasOntbijt begint klokslag 10 uur op de markt. Meer informatie: www.paasontbijtgouda.nl email: info@paasontbijtgouda.nl

Note voor de redactie: Meer informatie: Irene Klein Haneveld, info@paasontbijtgouda.nl tel. 0648342320