PERSBERICHT.

Een PaasOntbijt vol Verrassingen voor heel Gouda.

Een Paasontbijt voor een paar duizend mensen gratis op de markt van Gouda op 1 april? Dat zou zomaar een grap kunnen zijn. Maar sinds 2016 is heel Gouda welkom op Tweede bij het jaarlijkse PaasOntbijt op de markt. Dit jaar valt Tweede Paasdag op 1 april.  Daarom besloten de altijd creatieve organisatoren van het PaasOntbijt om dit keer te gaan voor het thema ‘Verrassing!”. Op allerlei manieren zullen tijdens het ontbijt de grapjes en verrassingen voorbijkomen. Maar de allerbelangrijkste verrassing blijft nog altijd dat wie je ook bent, wat je ook doet, rijk, arm, vluchteling, toerist, dik, dun, alle kleuren, maten, opvattingen, karakters en leeftijden zijn welkom! Het doel van het Paasontbijt is dat Gouwenaars elkaar ontmoeten en letterlijk zien zitten, elkaar ontmoeten en verbinding met elkaar zoeken. Iedereen is hartelijk welkom om samen met duizenden anderen aan te schuiven en je te laten verrassen.

Een paar kleine verrassingen wil de organisatie wel kwijt. Zo zijn er ook dit jaar weer zo’n 250 vrijwilligers uit allerlei kerken en politiek die zorgen dat alles klaar staat en de gasten bedienen. Er is natuurlijk ook muziek, maar hoe of wat blijft een verrassing.

Dominee Maarten van ‘Een Huis Vol’

Bij elk PaasOntbijt hoort een dominee die in een paar minuten iets vertelt over Pasen. De dominee komt steeds uit een andere kerk en dit keer is het ook nog eens een ‘bekende Nederlander’. Dominee Maarten Blom van de ICF (International Christian Fellowship) is dit jaar degene die het PaasOntbijt mag inleiden. Hij is bekend van het programma ‘Een Huis Vol’. Met hun 8 kinderen vormen zij een gezellig chaotische familie. Eén van de acht heeft een hele verrassende plek in dit gezin. Wat dat met Pasen te maken heeft zal Maarten die ochtend vertellen.

Verhalenvertellers.

Tijdens het ontbijt lopen er verhalenvertellers langs de tafels. Ze toveren een verrassend mooi en kort verhaal uit hun hoge hoed, om daarna weer verder te gaan en op een andere plek hun verhaal kwijt te kunnen. De verhalenvertellers zijn de weken door regisseur Peter Meijer van het Zwaanstheater gecoacht. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Innovatie Cultuurfonds vaan de Gemeente Gouda.

Gratis en aanmelden niet nodig

Aanmelden voor het PaasOntbijt Gouda is niet nodig en helemaal gratis voor de bezoekers. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de GoudApot, de SBG, de kerken in Gouda en vele andere sponsors. Het PaasOntbijt begint klokslag 10 uur op de markt. Meer informatie: www.paasontbijtgouda.nl email: info@paasontbijtgouda.nl

Note voor de redactie: Meer informatie: Irene Klein Haneveld, info@paasontbijtgouda.nl tel. 0648342320