zo had het moeten worden…..

We hadden het helemaal voor elkaar. Het PaasOntbijt 2020 in het teken van 75 jaar bevrijding! En toen kwam Corona en waren we allemaal opgesloten in huis.

PaasOntbijt 2020: buiten-de-(voor)deur-eten, maar toch thuisblijven
Het grote PaasOntbijt gaat dit jaar niet door. Tenminste, niet op de Markt, en niet aan de gastvrije lange tafels met bediening. Jammer, want het is hét moment voor Gouwenaren om elkaar te ontmoeten. Daarom boden de organisaties ‒ de Goudse binnenstadondernemers en kerken ‒ een origineel alternatief: samen maar toch thuis ontbijten!
Hoe? Gewoon op straat, voor de eigen voordeur. Op die manier kunnen Gouwenaren toch met de hele buurt ontbijten, maar voldoende afstand houden. Kan het niet bij de voordeur, dan is er achter misschien plek om minstens 1,5 meter van elkaar te ontbijten. Wie in een flat woont, gaat op zijn balkon zitten.
“Dek de tafel voor je voordeur, in je achtertuintje of op je balkon, en ontbijt samen met je buren. Zing, lach, bel of schreeuw naar elkaar, maar blijf wel bij je eigen huis. En maak vooral veel filmpjes en foto’s, en stuur die naar het Facebook-evenement PaasOntbijt Gouda 2020. Zo vierden we toch nog samen Pasen!” aldus Irene Klein Haneveld, organisator van het paasontbijt.
Wie geen zin had om zelf het ontbijtje klaar te maken, kon altijd nog een ontbijt bestellen bij een van de Goudse Horeca ondernemers.
Het buiten-de(voor)deur-PaasOntbijt vond plaats op tweede paasdag, maandag 13 april 2020,  De opening was te volgen via een livestream met de Burgemeester Pieter Verhoeve. De muziek is van Pearl Jozefzoon.

Zo werd het toch nog een PaasOntbijt van en voor de Gouwenaars.

Op deze facebook pagina kom je nog allerlei leuke foto’s tegen van hoe het PaasOntbijt op de markt werd gevierd.