Ruim 200 vrijwilligers zorgen er voor dat Gouda mag genieten van het PaasOntbijt op Tweede Paasdag, maandag 10 april.  Een jaarlijkse traditie op het marktplein van Gouda, voor iedereen en helemaal gratis toegankelijk. Dit jaar is het aantal tafels verdubbeld naar 2000 zitplaatsen en nog een groene picknickplek. De lange tafels worden gezellig gedekt met placemats, voldoende eitjes, broodjes, koffie en meer en aangevuld door de altijd vrolijke bediening.  Die vrijwilligers zijn afkomstig uit meer dan 20 verschillende kerken uit Gouda. Dat is op zich al heel uniek en nog nooit eerder voorgekomen in Gouda. Gasten hoeven overigens niet bang te zijn dat ze iets wordt aangesmeerd, ze laten je rustig je broodje smeren, aldus de organisatie. Zo uniek als de veelkleurigheid van de vrijwilligers is, zo hopen de organisatoren ook dat de gasten zijn. Want wie je ook bent, wat je ook doet, rijk, arm, vluchteling. toerist, dik, dun, alle kleuren, maten, opvattingen, karakters en leeftijden zijn welkom! Het allerbelangrijkste van het Paasontbijt is dat Gouwenaars elkaar ontmoeten en letterlijk zien zitten. Ds. David van Veen is dit jaar gevraagd om dat nog meer te benadrukken..

 

Dit jaar is het thema “Het Groene Hart”, wat op diverse manieren tot uiting zal komen. Het Groene Hart van Holland, is natuurlijk de streek waar Gouda het middelpunt van is. Kaas, boeren, gras en mensen uit het Groene Hart, het zal er allemaal zijn. “Groen denken” verantwoord omgaan met milieu en de wereld om ons heen. Als laatste en misschien voor het PaasOntbijt wel het allerbelangrijkste is je hart op groen zetten. Elkaar, hoe verschillend ook, durven zien.

 

Naast de gedekte tafels voor het ontbijt is er ook een kleine  “goede doelen markt”. Een heel divers aantal kramen, gevuld met materialen die te maken hebben met Gouda, producten Het Groene Hart en goede doelen waar Gouwenaars bij betrokken zijn in binnen en buitenland.

Het is zeker de moeite waard om deze marktkramen voor of na het ontbijt te bezoeken. De markt begint zo rond 10.00 uur.

 

Om 10.30 uur is de start van het ontbijt. Burgemeester Pieter Verhoeve, het Gouds kindercollege en ds. David van Veen van PKN gemeente de Veste, zijn bij de opening.

Het muziekkorps van het Leger de Heils zal  het ontbijt muzikaal omlijsten. Kortom: het wordt een feest voor iedereen!

 

De organisatie is in handen van een team van Bijbelshop Samma, met medewerking van vrijwilligers uit kerken en andere organisaties in Gouda.

Het PaasOntbijt wordt mede mogelijk gemaakt door de GoudApot, SBG, kerken en meerdere bedrijven en organisaties.

Meer informatie: www.paasontbijtgouda.nl email: info@paasontbijtgouda.nl